~ Doen wat je moet doen om te zijn wie je wil zijn.

 

Het doel is jou te leren hoe je op de meest efficiënte manier kan omgaan met lastige gedachten en pijnlijke gevoelens of lichaamsgewaarwordingen. Als het makkelijk was had je die stap allang gezet jammer genoeg is het niet makkelijk , het is vaak moeilijk, spannend , beangstigend, het gaat met ups-and-downs , je kan falen , je kan afgewezen worden dat is wat het leven aan ons allen met zekerheid biedt , zeker als je gaat voor je dromen.

Act helpt gigantisch om stappen in de richting van jouw verlangen te ondernemen.

 

 

"De ACT trainingen.. het heeft zoals je ongetwijfeld weet even geduurd in t begin voor ik echt overtuigd was maar wat ben ik blij nu dat ik toen toch heb doorgezet! De trainingen hebben me in de eerste plaats leren loslaten en is zo belangrijk voor me geweest en nog steeds.. Ben zo enorm gegroeid doorheen het parcours dat ik samen met jou afgelegd heb en nog het meest door het snel leren bijsturen van wat er in mijn hoofd omgaat soms en datgene ook niet de kans te geven bepalend te zijn.. lieve Christl, de ACT trainingen maar ook gewoon JIJ hebben ervoor gezorgd dat ik nog sterker geworden ben.. mijn jongens en ik hebben zo veel gewonnen bij dit alles en zijn je dan ook enorm dankbaar 😘" ~Sabrina VD

 

Act gaat ervan uit dat het volkomen normaal is dat je als mens regelmatig lastige gedachten en/of pijnlijke gevoelens hebt. Als act coach probeer ik die dan ook niet te veranderen of positiever te maken. Ik doe iets veel mooiers, ik help de relatie te veranderen die iemand heeft ten opzichte van zijn lastige gedachten en gevoelens. Hierdoor ontstaat er een mildere houding (Acceptance) ten opzichte van het probleem waarbij je vrijer, veerkrachtiger bent. Je maakt hierdoor bewuste keuzes en richt je energie en daadkracht (commitment) op zaken die op dat moment van waarde zijn voor jou.

 

Als we de dingen niet kunnen veranderen is het nodig dat we kunnen accepteren en voor wat we wel kunnen veranderen dienen we in actie te komen. Het gaat vooral over bewuste keuzes maken. In functie van wat we belangrijk vinden,  ons een goed gevoel geeft en ons een mooi leven biedt.

 

Onderzoek naar jouw persoonlijke waarden ; waar jij wil voor staan, wat er echt toe doet diep in je hart, de dingen waar jij wil om herinnerd worden , die vormen ons kompas dat richting zal geven aan jouw weg. Iedere kleine stap op die weg in de richting van waar jij naartoe wil , zal je boosten, je motiveren , ervoor zorgen dat je langzaam maar zeker verandert op weg naar wie jij wil zijn /wat jij wil doen . Ik leer jou duurzame bewuste keuzes te maken en je daarmee te verbinden, ik leer jou actie te ondernemen vanuit jou verlangen, jou wensen. Het kunnen maken van die krachtige, bewuste keuzes vanuit vrijheid zijn essentieel voor een "gelukkig" leven.

 ~ Surfen op de golven van het leven wat maakt dat je overeind blijft ook te midden van de storm.

 

Inhoud trainingen

In de trainingen werken we rond zes processen of de zes act vaardigheden:

 

  • Nu hier zijn
  • Acceptatie
  • Defusie
  • De onderzoeker zijn in jezelf
  • Waarden
  • Waardegerichte acties

Het doel van deze 6 vaardigheden te trainen is dat je vrijheid voelt om te doen wat je moet doen. Zijn wie je wil zijn en ondertussen efficiënter omgaan met de lastige momenten in het leven. 

De kwaliteit van je leven is recht evenredig met het beheersen van deze vaardigheden.