~ Soms heb je gewoon een paardenmiddel nodig, act en paardencoaching de perfecte combi .

Eén zijn met de natuur en de rust, bij paarden die nooit oordelen waarbij jij gewoon jezelf mag zijn, op avontuur, op ontdekking naar jouw eigen antwoorden … de paarden helpen jou. We reflecteren samen en gaan zo op zoek naar jouw inzichten.

Paarden zijn dankbare partners om in de zetten bij coaching, zij spiegelen de klanten. Er worden opdrachten uitgevoerd met en tussen de paarden die aanzetten tot inzichten over je persoonlijke acties en tot het veranderen van je eigen handelen in functie van groei aangaande aanwezigheid van obstakels zoals stress, grenzen aangeven, je durven tonen, de rust bewaren… 


In de ervaringsgerichte oefeningen met de paarden krijg je feedback van hen, ze veranderen hun houding, geven je een duwtje in de rug, gaan voorwerpen verplaatsen …

Het is een unieke wijze om zowel kinderen, jongeren als volwassenen te begeleiden in hun persoonlijke groei.

Ervaring hebben met paarden is absoluut niet nodig.
Aangepast schoeisel en kledij is nodig.

"Ik ben ACT beginnen volgen bij Christl na een jaar in dag therapie gezeten te hebben en vooral CBT te hebben gehad. Op die moment was ik met een zware depressie, burn-out en PTSS leeg, uitgeput, radeloos en vast in een negatieve spiraal waar ik nooit nog dacht uit te komen.
Mijn eerste sessies bij Christl waren dan initieel ook helemaal niet wat ik me had voorgesteld! Ik was gewend om een uur lang te babbelen en alles te delen om dan met diezelfde 'miserie' terug naar huis te gaan. Bij Christl daarentegen moest ik dingen 'doen'. De sessies waren vermoeiend! En dat terwijl ik al zo weinig energie had! Ze waren ook confronterend en moeilijk en ik moest telkens stevig nadenken of ik liep precies hopeloos vast.
Maar wat ben ik blij dat ik dat allemaal gedaan heb! Ik zeg het altijd en tegen iedereen: Christl en ACT hebben me mijn leven teruggegeven! En de mogelijkheid om daar terug van te kunnen genieten. Ook die moeilijke en zware sessies waren wat ik nodig had om de weg naar boven terug te vinden en zijn het kantelpunt in mijn leven geworden, en daar ben ik haar zo ontzettend dankbaar voor!
Nu nog steeds zit ik telkens weer terug in onze sessies als ik een moeilijk moment heb. Ik voel dan Christl haar enthousiasme, aanmoediging, positiviteit, het vieren van kleine successen en ik denk: 'Wat zijn mijn waarden, waar wil ik naar toe, wat gaat mij vooruit brengen?'. Ik heb handvaten gekregen die ik de rest van mijn leven kan gebruiken en ben daardoor beginnen leven in plaats van overleven. Alles wat ik van haar heb geleerd is zo ontzettend waardevol en hoop ik verder te kunnen meegeven aan de mensen in mijn leven en mijn eigen kinderen. Ik denk niet dat ik zou zijn in mijn leven waar ik nu ben, moest ik Christl niet hebben leren kennen. En door de weg die ik met haar heb afgelegd, weet ik dat ik door die zwaarste dingen die het leven op je pad legt door zal geraken."

~ Dagmar VDB